flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо звітування про благодійність та компенсування такої преміями

03 квітня 2022, 19:24

           

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Незалежності, 20, с. Мазурівка, Чернівецький район, Вінницька область, 24106

тел., факс: (04357) 2 13 03, https://cr.vn.court.gov.ua/sud0228/, e-mail: inbox@cr.vn.court.gov.ua, код ЄДРПОУ 14276728

 

03.04.2022 № ЕП-51/2022-Вих

Начальнику ТУ ДСАУ

в Вінницькій області

Василю БІЛИКУ

 

Шановний пане Василю!

 

Працівниками Чернівецького районного суду Вінницької області було обговорено нараду, проведену Вами  31.03.2022, а також лист від 01.04.2022 № 02-17/652 щодо заклику працівників суду до перерахунку 10% отриманої заробітної плати, починаючи з березня 2022 року та до закінчення військового стану та подання до територіального управління інформації щодо перерахунку вказаних коштів на підтримку ЗСУ, за результатами якого повідомляємо наступне.

В цей нелегкий для нашої держави час, ніхто не залишився байдужим, кожен українець робить свій внесок у нашу перемогу .

Працівники судової установи долучаються і будуть долучатися до усіх можливих волонтерських ініціатив, які спрямовані на підтримку ЗСУ, територіальної оборони, а також людей, постраждалих внаслідок військової агресії росії проти України, як фінансово, так і іншим чином, що неможливо перевести в грошовий еквівалент.

Поряд із цим, вважаємо звітування про надану допомогу, в тому числі з метою подальшої компенсації такої у запропонуваному Вами варіанті - шляхом преміювання у розмірі "понесених витрат", вважаємо популізмом та піаром, що є ганебним та неприпустимим.

В той же час, зауважуємо на тому, премії виплачуються в межах фонду преміювання залежно від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу. Встановлення премій державним службовцям здійснюється керівником державної служби відповідно до затвердженого ним Положення про преміювання у відповідному державному органі. Фонд преміювання державного органу встановлюється у розмірі 20 відсотків загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці (стаття 52 Закону України "Про державну службу").

Відтак, допомога ЗСУ, територіальній обороні, співгромадянам, які постраждали внаслідок військової агресії росії проти України не може бути підставою для преміювання чи його відсутності,  а також інструментом для маніпулювання працівниками суду.        

Щодо розміру суддівської винагороди в розмірі 100 000,00 грн., слід зауважити, що державному службовцю такого рівня як Ви, не личить надавати недостовірні відомості, адже кому як не Вам знати розмір суддівської винагороди. Можливо Ви переплутали зі своєю заробітною платою…

Судді, враховуючи позицію Верховного Суду, а також маючи свою позицію, вправі самостійно  розпоряджатися розміром допомоги ЗСУ та іншим волонтерським організаціям на власний розсуд і вказана допомога ніякого звітування ні перед ким, тим більше перед ТУ ДСАУ в Вінницькій області не потребує.  Так, створено суддівську спільноту у вайбері, телеграм-каналі, де судді України обмінюються інформацією з надійних джерел щодо нагальних потреб ЗСУ, територіальної оборони та фізичних осіб, які зазнали шкоди, внаслідок дій окупанта та приймають рішення щодо виду та розміру такої допомоги.

 

P.S. Євангеліє від Матфея глава 6: « У тебе ж, як твориш милостиню, нехай ліва рука твоя не знає, що робить правиця твоя, щоб милостиня твоя була потаємною і Отець твій, Який бачить таємне, воздасть тобі явно».

 

Увесь колектив судової установи