flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали судового засідання

22 березня 2022, 13:02
Із зали судового засідання
21 березня 2022 року Чернівецьким районним судом Вінницької області було розглянуто 2 протоколи про адміністративні правопорушення щодо порушення правил торгівлі та заборони продажу алкогольних напоїв у воєнний час (ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 164 КУпАП), відносно жительки с. Борівка Чернівецької територіальної громади, яка тривалий час з чоловіком займається підприємницькою діяльністю у зазначеному населеному пункті.
В судовому засіданні вказані факти знайшли своє підтвердження, про що не заперечувала сама правопорушниця. Однак, на час розгляду справи, остання не усвідомила наслідків своїх протиправних дій та вважає, що такі дії є малозначними та жодної шкоди суспільству не приносять.
А тому, судом було прийнято рішення про накладення адміністративного стягнення в максимальному розмірі – 34 000,00 грн. з конфіскацією алкогольних напоїв і грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення.
Звертаємо увагу жителів громади, що вчинення будь-якого правопорушення в умовах воєнного стану, коли винний умисно використовує надзвичайну обстановку для реалізації своєї мети, зокрема збагачення чи наживи визнається обставиною, що обтяжує покарання (п. 5 ч. 1 ст. 35 КУпАП). Через підвищення рівня суспільної небезпечності відповідної поведінки немає сумнівів, що за поточних умов зазначена обставина враховуватиметься при призначенні покарання, істотно посилюючи його.
Хочемо звернути увагу жителів громади щодо неухильного дотримання обмежень та заборон, встановлених законодавством України на період правового режиму воєнного стану, адже їх недотримання буде тягнути за собою найсуворішу міру покарання.
Відповідно до статті 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Від нашої правосвідомості залежить безпека жителів громади та й суспільства в цілому.